Zomerse gratin met gehaktballetjes

2 personen | hoofdgerecht | 25 minuten

Ingrediënten:

  • 250 gram rundergehakt
  • 1 eetlepel gehaktkruiden
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 25 gram paneermeel
  • 225 gram aardappelschijfjes (voorgekookt)
  • 65 ml kookroom
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel gedroogde oregano
  • 1 courgette (in dunne plakken)
  • 1 grote tomaat (in plakken)
  • 50 gram jonge kaas (geraspt)

 Dit recept bereidt u zo

  • Kneed het gehakt met de kruiden en het ei en voeg zo veel paneermeel toe als nodig is om een stevig gehaktmengsel te krijgen.
  • Rol kleine balletjes en laat ze circa een halfuur in de koelkast opstijven.
  • Zet de aardappelschijfjes op met de room, wat zout en peper, de knoflook en de oregano.
  • Verwarm de oven voor op 175°C. Laat de aardappelschijfjes 2 minuten koken en stort ze in een ingevette ovenschaal.
  • Verdeel de courgette- en tomatenplakjes om en om over de aardappel en leg de balletjes hierop. Bestrooi met geraspte kaas en bak in circa 30 minuten bruin en gaar.

Wijnadvies

  • Een echt roségerecht. Kies bijvoorbeeld voor eentje uit het zonnige Franse zuiden: Saint Saturnin, Monastier of Sensas.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel