Tagliatelle met bloemkool en salie

2 personen | hoofdgerecht | 30 minuten

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool
  • 500 ml groenteboullion
  • 150 gram tagliatelle
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui (gesnipperd)
  • 1 teentje knoflook (fijngehakt)
  • 100 ml kookroom
  • nootmuskaat
  • 5 cherrytomaatjes
  • 3 blaadjes salie

 Dit recept bereidt u zo

  • Kook de bloemkoolroosjes in de bouillon in 3-4 minuten beetgaar. Giet ze af en vang de bouillon op. Kook de tagliatelle in de bouillon.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Houd de helft van de bloemkoolroosjes apart. Pureer de rest van de bloemkool met de ui, knoflook, kookroom, een scheutje bouillon, nootmuskaat en peper.
  • Verhit de rest van de olie en bak hierin de tomaatjes en salie. Schep de saus en bloemkool door de tagliatelle.
  • Verdeel de tomaatjes en salie erover en bestrooi met de Parmezaanse kaas.

Bereidingstip:

  • Vervang de salie in dit recept door basilicum.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel