Stamppot met ijsbergsla, spekjes en pijnboompitten

2 personen | hoofdgerecht | 30 minuten

Ingrediënten:

  • 750 gram kruimige aardappels (geschild, in stukken)
  • 100 gram ontbijtspekblokjes
  • 25 gram pijnboompitten
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 75 ml melk
  • 1 kleine krop ijsbergsla (in dunne reepjes)

  Dit recept bereidt u zo

  • Kook de aardappelen in een grote pan in ruim water met zout in circa 20 minuten gaar.
  • Bak ondertussen de spekblokjes op middelhoge stand knapperig en bak de laatste minuut de pijnboompitten en knoflook mee tot ze lichtbruin zijn.
  • Giet de aardappelen af en laat ze droogstomen. Doe ze terug in de pan en stamp ze fijn tot een luchtige puree met de boter en de melk.
  • Breng op smaak met zout en peper en schep de waterkers en ijsbergslareepjes erdoor.
  • Doe de stamppot in een verwarmde schaal en verdeel de gebakken spekjes en pijnboompitten erover.  

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel