Spruitjestaart met amandel en geitenkaas

4 personen | hoofdgerecht | 15 minuten

Ingrediënten:

  • 6 plakjes hartigetaartdeeg
  • 300 gram spruitjes
  • 2 eieren
  • 100 milliliter crème fraîche
  • 150 gram zachte geitenkaas
  • 2 eetlepels honing
  • 20 gram amandelschaafsel

Dit recept bereidt u zo:

  • Vet de taartvorm in en verwarm de oven voor op 200ºC.
  • Druk het deeg stevig aan in de taartvorm en snijd de randen eventueel rondom bij.
  • Blancheer de spruitjes 1 minuut in kokend water met zout. Giet af en laat goed uitlekken.
  • Klop de eieren los met de crème fraîche, zout en peper.
  • Verdeel de spruitjes en geitenkaas over het deeg en giet het eimengsel erover. Bedruppel met de honing en bestrooi met de amandelen.
  • Bak de taart in de oven in circa 25 minuten goudbruin. Laat circa 10 minuten rusten en snijd de taart daarna in punten.
  • Lekker met een groene salade met uitgebakken spekjes en een mosterddressing. 

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel