Spaghetti met gegrilde groene asperges en rucolapesto

2 personen | hoofdgerecht | 25 minuten

Ingrediënten:

  • 40 ml olijfolie
  • 40 gram rucola
  • 1 handje verse basilicum
  • 1 citroen (rasp)
  • 1 teentje knoflook (gehakt)
  • 15 gram blanke amandelen
  • 35 gram Parmezaanse kaas
  • 150 gram spaghetti
  • 250 gram groene asperges (schoongemaakt)

  Dit recept bereidt u zo

  • Meng in een keukenmachine de olijfolie met de rucola, basilicum, citroensap, knoflook, amandelen en Parmezaanse kaas tot een pesto.
  • Breng op smaak met zout en peper.
  • Voeg eventueel wat water toe om de pesto te verdunnen.
  • Kook de spaghetti.
  • Gril intussen de asperges in circa 4 minuten gaar en keer regelmatig.
  • Giet de spaghetti af en roer 2/3 van de pesto erdoor.
  • Verdeel de spaghetti over borden, leg de gegrilde asperges erop en serveer de overige pesto erbij.
  • Bestrooi met extra Parmezaanse kaas.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel