kip-preipastei

 

4 personen | hoofdgerecht | 30 minuten

Ingrediënten:

  • 65 gram spekblokjes
  • 250 gram kipdijfilets (in blokjes)
  • 1 prei (in dunne ringen)
  • 1 teentje knoflook (geperst)
  • 1 eetlepel bloem
  • 175 ml kippenbouillon
  • 65 ml crème fraîche
  • tijm
  • 3 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 1 eidooier (losgeklopt)

 Dit recept bereidt u zo

  • Verwarm de oven voor op 200ºC. Vet de quichevorm in.
  • Verhit de olie in een grote koekenpan en bak hierin de spekblokjes knapperig.
  • Voeg de kip, prei en knoflook toe en bak 5 minuten op middelhoge stand. Voeg vervolgens de bloem toe, bak even mee en voeg de kippenbouillon, crème fraîche, mosterd en tijm toe. Laat circa 5 minuten sudderen tot een romige saus.
  • Schep de kip met de saus in de vorm en bedek ruim met het bladerdeeg. Snijd overtollig deeg langs de rand af. Maak in het midden van het deeg een gat van circa 1 cm Ø, hierdoor kan de stoom ontsnappen.
  • Bestrijk het deeg met ei en bak de pastei in de oven in circa 20 minuten goudbruin. Lekker met een frisse salade.

Wijntip:

  • Riesling van Lizard.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel