Kip met limoen-rozemarijnmarinade

4 personen | eenvoudig | 15 minuten marineertijd & 30 minuten oventijd | hoofdgerecht 

Ingrediënten:

  • limoenen
  • eetlepels verse rozemarijn (gehakt) of
  • theelepels gedroogde rozemarijn
  • teentjes knoflook (fijngehakt)
  • eetlepels olijfolie
  • drumsticks

Dit recept bereidt u zo:

  • Boen 1 limoen schoon en rasp de schil eraf. Pers 3 limoenen uit.
  • Meng limoensap en -rasp met de rozemarijn, de knoflook, 1 eetlepel olijfolie, zout en peper tot een marinade.
  • Schep deze door de kip en laat circa 15 minuten marineren. Verwarm de oven voor op 200°C.
  • Dep de kip een beetje droog. Verhit de rest van de olijfolie en bak hierin de kip rondom lichtbruin. Zet de pan met deksel circa 30 minuten in de oven.
  • Snijd de overige limoen in parten en leg tussen de kip. Serveer de kip met gebakken krieltjes en een groene salade met geitenkaas.

Variatietip:

  • Deze marinade is ook lekker bij vis. Gebruik dan sap en rasp van 1 limoen en voeg 50 ml witte wijn toe. Vervang de rozemarijn door basilicum, tijm of gemengde Italiaanse kruiden. Gebruik in plaats van drumsticks 4 kipfilets en zet deze circa 15 minuten in de oven.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel