100% duurzame koffie

Maatschappelijk verantwoord en milieuvriendelijk

Sinds september 2011 ligt er 100% duurzame koffie in de schappen bij Attent. Deze SPAR Huismerk koffie is voor 100% afkomstig van duurzaam gecertificeerde boerenorganisaties. Onze koffie is met zorg voor kwaliteit, arbeidsomstandigheden en het milieu geproduceerd.

Omdat koffie een natuurproduct is kan de kwaliteit per oogst wisselen. Om onze hoge koffiekwaliteit constant te houden kan het zijn dat de herkomst verandert. Maar altijd is de koffie voor 100% afkomstig van boerenorganisaties waar zorg voor mens en milieu belangrijke uitgangspunten zijn. Attent garandeert dus de duurzaamheid van de koffie die afkomstig kan zijn van verschillende keurmerkorganisaties. Dit betekent dat u met het drinken van onze koffie er voor zorgt dat steeds meer boeren onder goede omstandigheden kunnen leven en werken met toegang tot schoon water, onderwijs en gezondheidszorg. Zaken die wij hier bijna als vanzelfsprekend beschouwen, maar die in veel koffieproducerende landen vaak minder goed geregeld zijn. Bovendien draagt u ook bij aan het behoud van het milieu. Bij de productie van onze koffie vindt minder watervervuiling plaats, minder bodemerosie, minder productieafval en veel minder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Dus ook beter voor de gezondheid van boeren en dieren die in de omgeving leven. Dit maakt onze koffie extra lekker!

"Attent geeft de zekerheid dat alle SPAR Huismerk koffie op een maatschappelijk verantwoorde en milieuvriendelijke manier is verbouwd."

Bekijk hier het verhaal van onze koffie 'van bes tot bakkie'. 

Traceerbaarheid

Onze koffiestromen worden periodiek gecontroleerd - door onafhankelijke externe organisaties - op traceerbaarheid van onze koffie. Met andere woorden, onze processen zijn zodanig transparant dat u er zeker van kunt zijn dat de koffie in uw verpakking daadwerkelijk afkomstig is van boerenorganisaties die werken volgens de gedragscodes van UTZ CERTIFIED, Rainforest Alliance of Max Havelaar, met strikte eisen ten aanzien van milieu- en sociale normen. Op www.duurzamekoffie.nu kunt u uw pak koffie traceren.