Couscous van broccoli met amandel en geroosterde zalm

2 personen | hoofdgerecht | 20 minuten

Ingrediënten:

  • 400 gram broccoli (in roosjes)
  • 2 citroenen (schoongeboend)
  • 1 bosje peterselie (fijngehakt)
  • 1 teentje knoflook
  • 50 ml olijfolie
  • 50 gram blanke amandelen (grof gehakt)
  • 1 eetlepel pesto
  • 2 zalmfilets (275 gram)

  Dit recept bereidt u zo

  • Maal de broccoli in een keukenmachine tot fijne korrels, zoals couscous.
  • Rasp de schil van 1 citroen en pers deze en nog 1 citroen uit. Meng de peterselie, citroenrasp, -sap, de knoflook en de helft van de olijfolie door de broccoli. Breng op smaak met zout en peper.
  • Rooster de amandelen in 1 eetlepel olijfolie en schep ze door het broccolimengsel. Houd apart.
  • Meng de pesto met de rest van de olijfolie en bestrijk de zalmfilets ermee. Rooster de vis in een hete grill- of koekenpan circa 2 minuten per kant.
  • Serveer de ‘couscous’ van broccoli in een kom met daarop de zalmfilet. Snijd de overige citroen in partjes om te garneren.

Bereidingstip:

  • Vervang de pesto in dit recept door 1 theelepel gehakte tijm of rozemarijn of gebruik Italiaanse gemengde kruiden.. Neem kabeljauwfilet of garnalen in plaats van zalm.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel