courgette gevuld met zalm en prei

2 personen | hoofdgerecht | 20 minuten

Ingrediënten:

  • 1 courgette
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 prei (in ringen)
  • 1 theelepel gedroogde Italiaanse krudien
  • 100 gram gerookte zalm (in reepjes)
  • 65 gram mozzarella (in plakjes)
  • 65 ml kookroom
  • 150 gram tagliatelle

  Dit recept bereidt u zo

  • Verwarm de oven voor op 200°C. Kook de hele courgete 6-7 minuten. Giet af en spoel er koud water over.
  • Halveer de courgette in de lengte en schep het vruchtvlees eruit. Leg de courgette in de ovenschaal.
  • Verhit de olie en bak hierin de prei 3-4 minuten. Schep de oregano en zalm erdoor en breng op smaak met peper. Verdeel het mengsel over de courgettehelften.
  • Leg de plakjes mozzarella erop en giet de kookroom erover.
  • Gaar de courgette circa 10 minuten in het midden van de oven. Kook intussen de tagliatelle. Serveer de gevulde courgette met de pasta.

Bereidingstip:

Vervang de gerookte zalm door tonijn uit blik of neem gorgonzola in plaats van mozzarella.

Deze producten zijn deze week in de aanbieding, is dat even mooi meegenomen! 

 

Bekijk hier uw dichtsbijzijnde Attent winkel